11.12. 2023

Jaký očekáváte vývoj tržeb a investic v roce 2024?

Energetické vlivy do ekonomických cyklů a investic.

8.12. 2023

Kalendář ROK HOTELIÉRA, který pobaví i pomáhá

Kalendář ROK HOTELIÉRA 2024, kalendář, který potěší, pobaví i pomáhá

Dřevěný Drak 2024 feng ren shui přípravný webinář
16.11. 2023

Jak na Draka, aby to nebyl rok na draka?! (webinář Dřevěný Drak 2024)

Pozvánka na webinář 15. 1. 2024 jak se připravit na nadcházející vládu Dřevěného Draka 10. 2. 2024, který přináší nejvyšší míru potenciálu do našich životů jen jednou za 60 let!

Revenue management s lehkostí. Muž kouká na bludiště, skrze které vede snadná cesta ven.
31.10. 2023

Vaše starosti na naši hlavu – revenue management s lehkostí

Druhá část letošní sezony je plném proudu a je nejvyšší čas plánovat rozpočet a tržby na 2024! Do jara 2020 vše běželo jak na drátkách a přesné prognózy vývoje tržeb byly jedna báseň. Pak nastalo několik situací, jaké náš obor a v takovém rozsahu, prostě nezažil. Optimalizace nákladů má vždy svůj limit hraničící s udržitelností kvality.Horní hranici tržeb určuje mj. trh, tedy...

Ananasy na pozadí a nápis Pohostinnos a růsta a symbol ananasu. Dole logo zlatý ananas na zeleném pozadí a zlatým nápisem Perfect Hotel Concept.
24.10. 2023

Ananas jako symbol pohostinnosti v novém logu firmy Perfect Hotel Concept s.r.o. (PHC)

Firma Perfect Hotel Concept s.r.o. (PHC) prochází důležitou proměnou a s ní se mění také vizuální komunikační kanály. Od léta 2023 s PHC pracujeme na rebrandingu, a proto do loga zařazujeme ananas jako symbol pohostinnosti.

1.8. 2023

Hola, hola, školení volá!

Máme tu letní poločas! Pro někoho okurková sezóna, pro někoho top sezóna, pro jiného období příprav, aneb "až se nás podzim zeptá!"

1.7. 2023

Upselling = nejrychlejší metoda k navýšení tržeb

Léto je v plném proudu a pro mnoho provozovatelů se jedná o nejsilnější, nebo o druhou nejsilnější část jejich sezónního cyklu. Dalo by se říci, že když nám frčí obsazenost, tedy poptávka je vysoká, že budeme mít přes léto i nejvyšší ADR (průměrnou cenu z ubytka), ale tak to často bohužel není.

12.6. 2023

Váš osobní hotelový kouč a mentor – parťák, který vždy stojí při Vás

Ono se sice říká, že "ryba smrdí od hlavy", ale bohužel naše okolí  nevidí, jak náročná práce v hospitality ve skutečnosti je. Největší nepochopení a někdy mám pocit, že i podceňování naší práce, přichází z nejširšího okolí. Pravdou je, že kdo práci v našem oboru nezažil na vlastní kůži, nemá nejmenší tušení, o jakou kombinaci náročnosti tu ve skutečnosti jde a pod jakým tlakem často pracujeme. Host obvykle mívá trochu zromantizovanou představu, protože z  jeho pohledu to přece vypadá super, ne? :-) 

Dřevěný Drak 2024 feng ren shui přípravný webinář
30.5. 2023

Nemusíte věřit ve Feng Ren Shui, stačí, že Vám přináší vyšší tržby

Moderní leadership s sebou v dnešní době nese i přirozený holistický přístup. Je fajn, že manažersky máme vše od kontrolou, rozpočty jsou nastavené, cenotvorba funkční, provozně to frčí, sledujeme trendy i konkurenci, a občas nějaký ten kamínek po cestě umíme zvládnout. Stále častěji vnímáme, že spolu všechno souvisí.

harmonizace prostoru, ambiente, feng shui
21.5. 2023

Zvyšujete své tržby také pomocí prostoru?

Dnes již nestačí mít jen perfektně nastavený revenue management a s tím všechny související hotelové procesy. Dnešní doba si žádá nové přístupy.